Startsida  |  Produktkatalog  |  Tabell näringsinnehåll   |  Om oss  |  Återförsäljare  |  Kontakt

Om Eggersmann


Introduktion


Eggersmann har varit i foderbranschen i drygt 30 år. Vi har toppmoderna tillverkningsprocesser, kontinuerlig produktutveckling och stora volymer. Vi processar och värmebehandlar vårt spannmål själva i egen foderfabrik.

Eggersmann har sitt huvudsäte i Rinteln i Tyskland och våra produkter exporteras till 10 länder. Eggersmann är hängivna att utveckla och producera produkter som är avpassade till hästars naturliga behov. Ett exempel på detta är att vi som första och enda fodertillverkare tagit fram en helt ekologiskt müsli som uppfyller de stränga krav som krävs av EU för att få klassas som ekologisk.

Eggersmann tillverkar i huvudsak produkter som är havrefria. Detta för att du som hästägare lätt ska kunna komplettera upp med havren om du vill, ett spannmål som många av olika anledningar önskar välja bort. Vårt avelsprogram samt Mash är de enda som delvis innehåller havre.

Eggersmann har satt standarden bland foderprodukter och har den högsta kvalitetsstämpeln GMP+, vilket kräver sträng kvalitetskontroll som sker med återkommande inspektioner och garanterar ett dopingfritt foder, helt fritt från animaliska substanser och alltid med samma jämna fina foderkvalitet som generellt ligger högre på vitamin- och mineralinnehåll.

Eggersmann har ett mycket brett produktsortiment för att kunderna skall kunna skräddarsy sitt färdigfoder så att det kompletterar hö/hösilage och kan anpassas efter arbete, hästras, årstid m.m. Det passar även utmärkt till våra svenska grovfoder.

Produkterna


Eggersmann müsli produceras i moderna värmeprocesser. Vi kan både extrudera och poppa spannmålet för att öka smältbarhet, foderhygien och kvalitet, processer som de flesta av fodertillverkarna idag inte har tillgång till.

Ett värmebehandlat, poppat och extruderat foder ger en högre smältbarhet, något som tillsammans med den högre tuggaktiviteten hos ett müslifoder, är en av de viktigaste fördelarna med ett müslifoder. Ingredienserna har mycket hög kvalitet som t ex Mariatistelolja vilken har en högre upptaglighet och drar minimalt med syre ur blodet. De flesta använder den enklare sojaoljan. Eggersmann använder huvudsakligen melass av sockerrör vilket anses ha en bättre kvalitet än melass från sockerbeta.

Eggersmanns produkter går utmärkt att kombinera med spannmål. Beroende på sort räcker det med ca 1–1,5 kg för att täcka ett normalt vitamin- och mineralbehov för en 500 kg häst i lätt arbete.

Tänk på att tillräcklig mängd av grovfodret, hö, hösilage och bete täcker det grundläggande behovet för hästen (beräkna ca 1 kg ts/100 kg häst). Det är därför en god ekonomi att analysera ditt grovfoder och komplettera med ett anpassat färdigfoder beroende på grovfodermängd, arbetsgrad eller andra specifika förutsättningar, såsom t ex dräktighet.